Preşedintele rus Vladimir Putin a fost "informat" în legătură cu atacul ucrainean asupra oraşului Belgorod. Care este numărul victimelor

0
Publicat:

Liderul de la Kremlin a fost pus la curent în legătură cu atacul ucrainean asupra oraşului Belgorod, care s-a soldat sâmbătă, 30 decembrie, cu cel puţin 14 morţi, între care doi copii, şi 108 răniţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la o zi după lovituri masive asupra teritoriului ucrainean soldate cu 39 de morţi, relatează AFP, conform Agerpres.

Vladimir Putin la o conferință de presă
Vladimir Putin. Foto: EPA/EFE

"Preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre atacul armatei ucrainene asupra unor cartiere rezidenţiale din Belgorod", un oraş apropiat de graniţă, a precizat Dmitri Peskov, potrivit agenţiilor ruse.

"Conform ultimelor informaţii, 12 adulţi şi doi copii au murit la Belgorod", a indicat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă pe Telegram, adăugând că "108 persoane, între care 15 copii, au fost rănite".

Ucraina lansează în mod constant lovituri în Rusia, în special în regiunile foarte apropiate de teritoriul său, dar bilanţul victimelor acestor atacuri este în general mult mai mic.

Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că acest atac nu va rămâne "nepedepsit"

Forţele ruse au reuşit să intercepteze două rachete şi "majoritatea" rachetelor lansate împotriva oraşului, evitându-se un bilanţ mult mai mare al victimelor, a indicat ministerul.

Kievul nu a reacţionat încă la acuzaţiile ruseşti.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite