O comisie rusă de anchetă a deschis un dosar privind finanțarea terorismului de către oficialii Statelor Unite și ale țărilor NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Investigații Rusă a efectuat o inspecție „la cererea unui grup de deputați ai Dumei de Stat și a altor persoane”.

Foto: X
Foto: X

Comisia de Investigații Rusă a deschis un dosar penal în legătură cu un memoriu al deputaților Dumei de Stat cu privire la finanțarea terorismului de către Statele Unite și alte țări occidentale, a relatat serviciul de presă al departamentului citat de agenția rusă de știri TASS.

Principalul departament de investigații al Comitetului de Investigații al Rusiei a efectuat o inspecție în urma unui apel din partea unui grup de deputați ai Dumei de Stat și a altor persoane cu privire la finanțarea activităților teroriste de către înalți oficiali ai Statelor Unite și ai țărilor NATO. Pe baza rezultatelor acesteia, un dosar penal a fost deschis pe motivul unei infracțiuni în temeiul părții 4 a articolului 205.1 din Codul penal al Federației Ruse (finanțarea terorismului)”, se arată în mesaj.

Anchetatorii au stabilit că fondurile primite prin organizații comerciale, în special, compania de petrol și gaze Burisma Holdings, care operează în Ucraina, au fost folosite în ultimii ani pentru a desfășura acte teroriste în Rusia, precum și în străinătate, în scopul eliminării unor proeminente personalități publice și provocând prejudicii economice. „Ancheta, în cooperare cu alte servicii de informații și informații financiare, verifică sursele de venit și deplasarea ulterioară a fondurilor în valoare de câteva milioane de dolari SUA, implicarea unor persoane specifice din rândul oficialităților guvernamentale, organizațiilor publice și comerciale din Vest. În plus, se stabilesc legături prin mijloace investigative și operaționale, autori direcți ai actelor teroriste cu curatori, organizatori și sponsori străini”, se arată în mesaj.

Anterior, Comisia de Investigații a început o anchetă cu privire la apelul deputaților cu privire la organizarea de atacuri teroriste în Rusia de către Statele Unite și alte țări occidentale. Departamentul a menționat că, ancheta va studia cu atenție datele prezentate. În plus, Parchetul General a mai menționat că departamentul va studia materialele primite de la deputații Dumei de Stat despre organizarea și finanțarea unui număr de atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse, precum și subminarea Nord Stream 1 și Nord Stream 2 de către persoane și organizații situate în SUA, Germania, Franța și Cipru. Departamentul a menționat că materialele vor fi studiate cu atenție, după care se va lua în considerare problema utilizării mecanismelor de cooperare juridică internațională.

La 27 septembrie 2023, Nord Stream AG a raportat „distrugere fără precedent” care a avut loc cu o zi înainte „pe trei șiruri ale conductelor de gaze offshore Nord Stream și Nord Stream 2.”

Seismologii suedezi au înregistrat două explozii pe 26 septembrie pe rutele conductelor offshore. Biroul General Federația Rusă a inițiat un dosar pentru un act de terorism internațional după deteriorarea gazoductelor. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite