O actriță rusă a fost ucisă în timp ce cânta pentru militari în Donețk. Ultimele imagini cu ea VIDEO

0
Publicat:

O actriță rusă a fost ucisă de un bombardament ucrainean în timp ce susținea un spectacol pentru armata rusă în regiunea Donețk, ocupată de Moscova.

Polinei Menshikh avea 40 de ani FOTO: X
Polinei Menshikh avea 40 de ani FOTO: X

Moartea Polinei Menshikh, în vârstă de 40 de ani, a fost confirmată agenției de presă de stat TASS de către oficiali regionali și într-o postare pe VKontakte de către un teatru din Sankt Petersburg, scrie themoscowtimes.com.

"Cu mare durere vă informăm că Polina Menshikh ... a murit ieri la un spectacol în Donbas în urma bombardamentelor", a declarat luni teatrul Portal.

Menshikh cânta la un concert voluntar pentru soldați în satul Kumachovo în momentul atacului, a precizat ziarul Rossiyskaya Gazeta.

O înregistrare video publicată de canalul de știri Astra Telegram pare să arate momentul atacului.

În înregistrare, se vede o femeie cântând în fața unui public care pare să includă membri ai armatei, înainte ca spectacolul să fie întrerupt de un zgomot puternic și ecranul să se întunece.

Autoritățile de ocupație din Donețk au raportat și alte decese de civili ca urmare a bombardamentelor ucrainene din ultimele săptămâni, în timp ce forțele ucrainene au făcut incursiuni în alte zone ocupate de Rusia.

Oficialii susținuți de Rusia în Donețk au declarat că Brigada 27 de artilerie cu rachete, condusă de colonelul Dmitri Khrapach, a fost responsabilă pentru atac.

Aceștia au mai spus că Ucraina a folosit sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 (HIMARS) furnizate de SUA, precum și alte rachete.

O postare pe Telegram a lui Platon Mamadov, un fost trol pro-Kremlin, care acum se oferă voluntar pentru efortul de război al Rusiei, a declarat că HIMARS a lovit mai întâi mașinile voluntarilor, o scenă și vestiarul artiștilor. Un al doilea atac i-a lovit pe cei care au venit să scoată oamenii din dărâmături și să acorde primul ajutor, a spus el.

Oficialii DNR au declarat că două clădiri de apartamente și patru clădiri de "infrastructură civilă" au fost avariate, dar nu au menționat niciun deces în afară de Menshikh.

Site-ul independent de știri Holod și Newsweek au relatat că 25 de soldați ruși au fost, de asemenea, uciși în atac, citând surse militare ucrainene.

Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat luni că intenționează să deschidă o anchetă privind moartea unui civil.

Rusia a afirmat că a anexat regiunea ucraineană Donețk în septembrie 2022, în urma unor referendumuri larg contestate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite