Lupte între recruții ruși și poliție. Autoritățile îi forțează pe bărbați să urce în autobuze VIDEO

0
0

Noi imagini video care par să arate o luptă în orașul rus Omsk între bărbați recrutați în armată și poliția locală au apărut, sâmbătă, pe rețelele de socializare, relatează BBC.

300.000 de rezerviști urmează să fie recrutați pentru războiul din Ucraina, Foto: Captură video
300.000 de rezerviști urmează să fie recrutați pentru războiul din Ucraina, Foto: Captură video

Poliția încerca să-i forțeze pe bărbați să urce în autobuze, a relatat jurnalistul agenției de presă Reuters care a distribuit videoclipul.

O luptă a izbucnit în orașul Omsk între bărbați care au fost recrutați și poliția locală, care îi forțează să urce în autobuze. Recruții au cerut polițiștilor să vină să moară cu ei în tranșee”, este descrierea care însoțește imaginile publicate de jurnalistul Reuters Jake Cordell, pe Twitter.

Putin a anunțat, miercurea trecută, convocarea a aproximativ 300.000 de bărbați ruși care au făcut serviciul militar obligatoriu.

Potrivit anunțurilor oficiale de la Kremlin, 300.000 de rezerviști urmează să fie recrutați pentru războiul dintre Rusia și Ucraina. Întâmpinată și de proteste, încheiate cu sute de arestări, decizia a dus la aglomerație spre granițele Rusiei.

Putin înăsprește pedepsele militare

Potrivit unui noi legi promulgate sâmbătă de președintele rus Vladimir Putin, soldații ruși care dezertează, refuză să lupte în perioada de mobilizare, nu se supun ordinelor sau se predau inamicului riscă 10 ani de închisoare, transmite BBC.

Noua lege a fost aprobată la începutul acestei săptămâni de Duma de Stat, conform unor informații publicate de presa rusă. Anterior, legea prevedea că soldații care dezertează riscă cinci ani de închisoare.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite