Lavrov va „acorda atenţie“ solicitării de convorbire a lui Blinken, atunci când „timpul îi va permite“, relatează presa de stat rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va acorda atenţie solicitării Departamentului de Stat al SUA atunci când va avea timp.

Potrivit presei de stat ruse, Ria Novosti, Maria Zakharova a spus că Lavrov va acorda atenţie solicitării de a discuta cu omologul său american, Antony Blinken atunci când "timpul îi va permite". 

"Acum are un program încărcat cu contacte internaţionale: Consiliul ministerial al OCS de la Taşkent, întâlniri bilaterale", a mai spus Zakharova.

Administraţia Biden a luat decizia de a asigura eliberarea a doi americani reţinuţi de Rusia, Brittney Griner şi Paul Whelan, dându-l la schimb pe Viktor Bout, un traficant de arme rus care are de ispăşit în SUA o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

Antony Blinken a declarat, miercuri, că SUA a prezentat conducerii de la Moscova o "propunere substanţială" cu câteva săptămâni în urmă care includea schimbul lui Bout cu cei doi americani care sunt consideraţi ca fiind deţinuţi pe nedrept în Rusia. 

Secretarul de stat american ar urma să discute această problemă cu Lavrov în cadrul unui apel pe care îl aşteaptă în această săptămână, fiind prima discuţie dintre cei doi de la începutul războiului în Ucraina.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite