Economia SUA s-a contractat în T2 pentru al doilea trimestru consecutiv, cu 0,9%, cel mai clar semn de recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dolari
Dolari

Biroul de Analiză Economică a raportat, joi, că economia SUA s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv în perioada aprilie-iunie, cu 0,9%. Astfel a fost confirmată o condiţie larg acceptată pentru o recesiune.

În SUA produsul intern brut a scăzut cu 0,9% în ritm actualizat pentru perioada aprilie-iunie 2022, confirm estimării anticipate. Declinul economiei urmează unei scăderi de 1,6% în primul trimestru. 

Biroul Naţional de Cercetare Economică declară recesiunile şi expansiunie şi probabil că nu va face o judecată asupra perioadei în cauză timp de mai multe luni, dacă nu mai mult, relatează news.ro. O a doua evoluţie negativă a PIB-ULUI îndeplineşte aşteptările de lungă durată asupra unei recesiuni, îndiferent de ce decide NBER.

”Nu suntem în recesiune, dar este clar că creşterea economiei încetineşte. Economia este aproape de de blocare, abia dacă înaintează”, a spus Mark Zandi, economist şef la Moody’s Analytics.

Acţiunile de pe Wall Street au evoluat uşor în scădere, în timp ce randamentele acţiunilor de stat au scăzut, în cea mai mare parte. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite