Lavrov îi îndeamnă pe israelieni și palestinieni la „responsabilitate maximă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov i-a îndemnat duminică pe israelieni şi palestinieni la „responsabilitate maximă" şi la evitarea oricărei noi agravări a situaţiei, în convorbiri telefonice cu omologii săi israelian şi palestinian, informează AFP şi Reuters. 

Serghei Lavrov
Lavrov a afirmat că este nevoie „acută" de reluarea tratativelor de pace. FOTO Profimedia (Arhivă)

  Serghei Lavrov a discutat cu ministrul israelian de externe Eli Cohen şi omologul său palestinian Riyad Al-Maliki, scrie Agerpres.

În cursul acestor convorbiri, „partea rusă a subliniat că Moscova este serios preocupată de noul ciclu de violenţe" din regiune, potrivit MAE de la Moscova. 

Lavrov a mai afirmat că este nevoie „acută" de reluarea tratativelor de pace între israelieni şi palestinieni organizate sub egida Cvartetului de mediatori internaţionali (SUA, Rusia, UE şi ONU).

 Diplomaţia rusă a făcut deja apel sâmbătă într-un comunicat la toate părţile implicate să dea dovadă de „reţinere maximă", după ce vineri un tânăr palestinian a ucis cu focuri de armă şapte persoane lângă o sinagogă în Ierusalimul de Est, la o zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, soldat cu moartea a nouă palestinieni.

Sâmbătă dimineaţa, două persoane, un tată şi fiul său, au fost rănite în Ierusalimul de Est de un palestinian de 13 ani, iar duminică forţe de securitate israeliene au ucis un palestinian în apropierea unei colonii din Cisiordania.   

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite