Lavrov: „Ce se întâmplă în Ucraina este un război aproape real între Rusia și Occident”

0
0

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat, luni, Occidentul că încearcă „să distrugă tot ce este rusesc, de la limbă la cultură, care există în Ucraina de secole”, relatează The Telegraph și TASS.

Serghei Lavrov
Lavrov susține că Ucraina a adoptat legi care interzic educația în limba rusă. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

„Când vorbim despre ceea ce se întâmplă în Ucraina – este un război, nu unul hibrid, un război aproape real, pe care Occidentul îl plănuiește de mult timp împotriva Rusiei”, a declarat Lavrov în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul său sud-african Naledi Pandor. 

Șeful diplomației ruse a învinuit Occidentul că încearcă „să distrugă tot ce este rusesc, de la limbă la cultură, care există în Ucraina de secole”. 

„În Ucraina, toate acestea sunt în ordinea lucrurilor. Atât fostul președinte Poroșenko, cât și actualul, Zelenski, care au fost aleși sub sloganul stabilirii păcii, s-au transformat instantaneu, imediat după ce au fost aleși, în președinți de război, președinți rusofobi”, a mai adăugat Lavrov. 

În plus, Lavrov a mai precizat că Ucraina a adoptat legi care interzic educația în limba rusă, mass-media în limba rusă, și utilizarea limbii ruse în viața de zi cu zi. 

Orice contacte culturale legate de limba rusă sunt interzise. Și toate acestea sunt susținute de Occident”, a mai afirmat Lavrov. 

În aceeași ordine de idei, ministrul rus de Externe a criticat țările occidentale fiindcă au trimis arme Kievului. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite