Încă un deces misterios în Rusia: fotograful Dmitri Markov, găsit mort în casă. Ce legătură avea cu Navalnîi

0
Publicat:

Fotograful rus Dmitri Markov a murit la doar 41 de ani, a transmis presa locală din Pușkino, orașul său natal, citând apropiați ai acestuia. Bărbatul a fost găsit mort în casă, în aceeași zi în care a fost anunțat decesul lui Aleksei Navalnîi.

Fotograful Dmitri Markov a murit la doar 41 de ani FOTO Facebook
Fotograful Dmitri Markov a murit la doar 41 de ani FOTO Facebook

Markov, care se baza doar pe un iPhone pentru fotografiile sale, a devenit celebru pentru că a surprins imagini ale vieții de zi cu zi din Rusia și din regiunile sale, relatează The Moscow Times.

Fotografia sa cu un ofițer de poliție mascat care stă sub un portret al președintelui Vladimir Putin a devenit un simbol al protestelor din 2021 împotriva încarcerării criticului Kremlinului Alexei Navalnîi.

Fotografia a fost vândută pentru 2 milioane de ruble (21.760 de dolari) în cadrul unei licitații online, iar banii obținuți au fost destinați persoanelor reținute sau amendate în timpul mitingurilor de susținere a lui Navalnîi.

Markov a suferit de dependență de droguri în timpul vieții sale. El a fost voluntar într-un orfelinat și a lucrat ca asistent de meditații la o organizație caritabilă care ajută persoanele cu dizabilități.

Markov a publicat trei cărți cu fotografiile sale, iar pagina sa de Instagram cu fotografii din Rusia are peste 800.000 de urmăritori.

Cine era Aleksei Navalnîi, un alt opozant al lui Putin mort în circumstanțe suspecte

Aleksei Navalnîi, cel mai important adversar politic al lui Vladimir Putin după răposatul Boris Nemțov (1959-2015), a fost declarat mort vineri, la vârsta de 47 de ani, la nici două luni după ce a fost transferat în colonia penitenciară IK-3 din Harp, cunoscută ca „Lupul polar”.

Vestea acestei dispariții premature, dar anticipate cumva, survine totodată cu patru săptămâni înainte de ținerea așa-ziselor alegeri prezidențiale din Federația Rusă, de fapt o nouă scenetă pusă în practică de Putin și acoliții săi în vederea păstrării puterii pentru cel puțin încă șase ani.

Ultimele mesaje ale lui Navalnîi datează din 14 februarie. Într-un prim mesaj, opozantul rus anunța încă 15 zile de carceră pentru el. „Colonia penală Iamalia a decis să doboare recordul de lingușire față de Vladimir (Putin, n. red.) și mulțumire a autorităților de la Moscova”, denunța Navalnîi. Într-un alt mesaj, opozantul rus transmitea o declarație de dragoste către soția sa, Iulia: „Draga mea, totul este ca un cântec cu tine: între noi se află orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtuni de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că tu ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite