Mesajul transmis de Navalnîi înainte să moară: „Mi-au dat încă 15 zile de carceră”. Ultima filmare cu opozantul rus VIDEO

0
Publicat:

În ultimul său mesaj înainte să moară, opozantul rus Alexei Navalnîi i-a acuzat pe șefii coloniei penale în care era încarcerat că încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și a menționat că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă, potrivit Digi24.

  „Colonia penală Iamalia a decis să doboare recordul de lingușire față de Vladimir (n.red. Putin) și mulțumire a autorităților de la Moscova. Tocmai mi-au dat încă 15 zile de carceră. Este pentru a patra oară în mai puțin de două luni”, a scris, miercuri, Navalnîi, într-un mesaj în limba rusă pe platforma X.

În dimineața aceleiași zile, el i-a transmis soției sale, Yulia Navalnaia, un mesaj de Ziua Îndrăgostiților. „Draga mea, totul este ca un cântec cu tine: între noi se află orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtuni de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că tu ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”, a scris Navalnîi, într-un mesaj separat. 

Într-o filmare publicată joi de presa de opoziție din Rusia, Navalnîi, principalul opozant al regimului Putin, apare glumind în fața judecătorilor. 

Alexei Navalnîi în ultima filmare. FOTO captură video stiri.md
Alexei Navalnîi în ultima filmare. FOTO captură video stiri.md

„Onorata instanța, o să vă trimit contul ca dumneavoastră, din salariul imens de judecător federal să-mi faceți și mie un transfer, nu de alta, dar nu prea mai am bani, inclusiv datorita dumneavoastră. Și voi, cei de acolo, puteți face o cheta, eu aștept. La revedere”, le-a transmis Navalîi judecătorilor care i-au dat cele 15  zile de carceră.

Opozantul rus nu se aștepta să fie eliberat în timpul vieții lui Putin.

Amintim că disidentul rus Alexei Navalnîi a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din Artica rusă. 

Navalnîi a murit „după o plimbare”  

Serviciul penitenciar rus a raportat că Aleksei Navalnîi a murit „după o plimbare”, potrivit Sky News.

La 16 februarie 2024, în colonia penitenciară nr. 3, deținutul A. Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și cunoștința aproape imediat. Lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar acestea nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul deținutului”, se arată într-un comunicat.

Potrivit TASS, cauzele decesului lui Navalnîi sunt în curs de determinare, anunță Serviciul Federal Penitenciar din districtul autonom Iamalia-Neneția

Kremlinul a declarat că nu are informații despre cauza morții.

Un oponent vehement al lui Putin

Unul dintre cei mai vizibili și persistenți critici ai lui Putin, Alexei Navalnîi era ținut într-o închisoare situată la aproximativ 65 de kilometri nord de Cercul Arctic, unde fusese condamnat la 19 ani sub „regim special”. Într-un videoclip din închisoare din ianuarie, apăruse slab și cu capul ras.

În decembrie, el dispăruse dintr-o închisoare din regiunea Vladimir, unde ispășea o sentință de 30 de ani pentru extremism și acuzații de fraudă, pe care le-a numit răzbunare politică pentru conducerea opoziției anti-Kremlin din anii 2010, scrie The Guardian.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite