În ciuda tensiunilor cu Prigojin, Ministerul rus al Apărării oferă întăriri grupului Wagner pentru capturarea Bahmutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că există lupte interne între Ministerul rus al Apărării și Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner, trupele sale primesc întăriri moderne pentru a captura orașul Bahmut.

Grupul Wagner va primi întăriri / Foto: Arhivă
Grupul Wagner va primi întăriri / Foto: Arhivă

Raportul Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) subliniază că știrea privind realocarea comandantului rus al forțelor aeropurtate, Mihail Teplinski, indică faptul că Ministerul rus al Apărării încearcă să colaboreze mai îndeproape cu Grupul Wagner pentru a finaliza capturarea orașului Bahmut, în ciuda tensiunilor evidente dintre Prigojin și conducerea Ministerului Apărării, notează YahooNews.

În plus, spun experții, Prigojin și-a redus în ultimele zile atacurile media la adresa Ministerului Apărării.

De asemenea, bloggerii militari ruși relatează că forțele Wagner folosesc tancuri T-90 în Bahmut, ceea ce indică faptul că liderii ruși au pus la dispoziția grupului mijloace moderne pentru capturarea orașului.

Experții subliniază că comandamentul militar rus pare să transfere din ce în ce mai mult responsabilitatea pentru operațiunile ofensive din Ucraina către forțele aeropurtate ruse.

Potrivit experților, este puțin probabil ca Teplinski să poată restabili statutul anterior al forțelor aeropurtate ca unitate de elită din cauza pierderilor semnificative din Ucraina.

„Pierderile unităților de elită de până acum, care primesc în prezent personal slab pregătit, probabil vor avea un impact pe termen lung asupra eficacității de luptă a acestor unități, iar înlocuirea unui singur comandant este foarte puțin probabil să rezolve astfel de daune generalizate”, se arată în raport.

De asemenea, experții notează că grupul Wagner a eliberat 130 de prizonieri de război ucraineni la 16 aprilie, ceea ce sugerează că Wagner ar fi putut efectua schimbul independent de Ministerul rus al Apărării.

Raportul sugerează că grupul Wagner ar putea încerca să forțeze militarii ruși mobilizați să semneze contracte cu Wagner, în încercarea de a compensa pierderile din Ucraina.

Ca exemplu, experții citează faptul că, într-o plângere publică publicată la 16 aprilie, recruți din oblastele Moscova și Ivanovo din Federația Rusă susțin că grupul Wagner a forțat 170 de militari mobilizați să semneze astfel de contracte.

Anterior, surse rusești au afirmat că 100 de recruți din Oblastul Luhansk au dispărut la 7 aprilie după ce au refuzat să semneze contracte cu Wagner.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite