Gazprom va finaliza lucrările programate la gazoductul Power of Siberia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazprom finalizează lucrările de întreținere programate la gazoductul Power of Siberia, care au loc în perioada 22-29 septembrie. După aceea, livrările de gaz rusesc către China ar trebui să se reia.

Gazprom va relua livrarile de gaze către China. Foto: Shutterstock
Gazprom va relua livrarile de gaze către China. Foto: Shutterstock

În conformitate cu acordul dintre Gazprom și compania chineză CNPC, întreținerea preventivă a echipamentelor și sistemelor Power of Siberia se efectuează în primăvara și toamna fiecărui an. Reparația similară programată anterioară la gazoduct a avut loc în perioada 29 martie - 4 aprilie.

Livrările de gaze rusești către China depășesc în mod regulat cantitățile zilnice contractuale și au crescut cu 60% în ianuarie-august 2022. Viceprim-ministrul Federației Ruse, Alexander Novak, a menționat că în acest an exporturile prin Puterea Siberiei către China ar putea ajunge la aproximativ 20 de miliarde de metri cubi. În 2021, Gazprom a livrat Chinei 10,39 miliarde de metri cubi de gazprin Puterea Siberiei, adică de 2,5 ori mai mult decât în ​​2020.

Pe 10 septembrie, Gazprom a stabilit și un nou record zilnic pentru livrările prin Power of Siberia. Compania înregistrează o creștere a numărului de cereri din partea chineză pentru pomparea prin conductă de gaz.

Oleg Aksyutin, adjunct al șefului Gazprom, a subliniat că de la 1 ianuarie 2023, holdingul va crește și mai mult volumul livrărilor de gaze către China în baza contractelor existente.

Despre conductă

Puterea Siberiei este cel mai mare sistem de transport de gaze din estul Rusiei. Capacitatea de export a gazoductului este de 38 de miliarde de metri cubi de gaz pe an. Primele livrări de gaze rusești către China pe ruta „estică” au început în decembrie 2019, în baza unui contract pe 30 de ani încheiat între Gazprom și CNPC din China în 2014. Volumul anual al livrărilor de gaze este de 38 de miliarde de metri cubi, suma contractului fiind de 400 de miliarde de dolari. Se preconizează că se va atinge capacitatea de proiectare până în 2025. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite