După legea împotriva „propagandei gay“, Parlamentul rus vrea să interzică homosexualilor să doneze sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În luna iulie a intrat în vigoare legea care interzice „propaganda homosexuală” FOTO Reuters
În luna iulie a intrat în vigoare legea care interzice „propaganda homosexuală” FOTO Reuters

Duma de stat, camera inferioară a Parlamentului rus, examinează o iniţiativă prin care intenţionează să interzică homosexualilor să doneze sânge, a anunţat, luni, vicepreşedintele comitetului pentru ştiinţă, Mihail Degtiariov, notează EFE.

„Propunem amendamente la legea donării de sânge şi la normele Ministerului Sănătăţii prin care homosexualitatea să fie inclusă din nou pe lista de contraindicaţii pentru donat”, a declarat Degtiariov, deputat al mişcării ultranaţionaliste Partidul Liberal Democratic din Rusia.

Potrivit deputatului, această măsură nu este discriminatorie, deoarece homosexualii reprezintă 65% din persoanele infectate cu HIV.

De asemenea, Degtiariov a spus că Duma studiază un proiect de lege care prevede ca statul să suporte cheltuielile primului consult medical pentru cei care vor să-şi schimbe orientarea de la homosexual la heterosexual.

Interdicţia privind donarea de sânge pentru homosexuali a existat până în 2008, în Rusia, dar apoi a fost anulată. Interdicţii similare au existat şi într-o serie de ţări occidentale, ele au fost introduse după descoperirea virusului HIV, dar apoi au început să fie anulate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite