Dmitri Peskov: Rusia nu va relua discuţiile nucleare START până când Washingtonul nu va asculta Moscova

0
Publicat:

Rusia nu va relua participarea la tratatul New START de reducere a armelor nucleare cu Statele Unite până când Washingtonul nu va asculta poziţia Moscove, spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Reuters, citată de Agerpres.

Vladimir Putin și Dmitri Peskov. FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin și Dmitri Peskov. FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin a transmis săptămâna trecută un avertisment Occidentului cu privire la războiul din Ucraina şi a anunţat decizia Rusiei de a suspenda participarea la cel mai recent tratat START (Noul START, Tratatul privind reducerea armelor nucleare strategice), după ce a acuzat Occidentul că este direct implicat în încercări de atacare a bazelor sale aeriene strategice.

Într-un interviu pentru cotidianul Izvestia, Dmitri Peskov a declarat că „atitudinea Occidentului în mod colectiv", condus de Statele Unite, trebuie să se schimbe faţă de Moscova.

„Securitatea unei ţări nu poate fi asigurată în detrimentul securităţii alteia", a spus Peskov. El a adăugat că NATO, prin înarmarea Ucrainei, „acţionează ca un bloc unic, nemaiacţionând ca oponenţii noştri condiţionali, ci ca inamici", a spus, marți, Peskov.

„Nuanţele sunt importante”

Cu privite la planul de pace chinez pentru Ucraina, care îndeamnă ambele părţi să convină asupra unei detensionări treptate şi avertizează împotriva folosirii armelor nucleare, Peskov a spus că vocea Beijingului ar trebui să fi auzită, dar că nuanţele sunt importante.

Orice încercare de a formula teze pentru a ajunge la o soluţionare paşnică a problemei este binevenită, dar, desigur, nuanţele sunt importante", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este deschis să ia în considerare părţi ale planului de pace în 12 puncte al Beijingului.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite