Un înalt oficial rus cere armatei să nu mai mintă cu privire la înfrângerile din Ucraina: „Poporul nu e prost”

0
0

Andrei Kartapolov, șeful Comitetului de apărare din Duma de Stat a Rusiei, a cerut miercuri armatei să „înceteze să mai mintă” în legătură cu înfrângerile militare din Ucraina pe care evită să le recunoască. 

Andrei Kartopolov, șeful Comitetului de apărare din Duma de Stat a Rusiei, fost comandat militar
Fostul comandat militar avertizează că oamenii „știu adevărul”. FOTO: Profimedia

În urma unei contraofensive ucrainene și eliberarea mai multor teritorii, trupele ruse dau înapoi pe mai multe fronturi, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Oamenii ştiu. Poporul nostru nu e prost. Şi el vede că nu vrem să-i spunem decât o parte din adevăr. Aceasta poate antrena o pierdere de credibilitate”, a declarat Andrei Kartapolov.

Fostul comandat militar rus a făcut mai multe declarații pe canalul de Telegram al prezentatorului Vladimir Soloviov, propagandist al lui Putin.

„Inamicul este pe pământul nostru. Toate satele de graniţă din regiunea (rusă) Belgorod sunt practic distruse”, a mai adăugat Andrei Kartapolov.

Mai multe teritorii ocupate de armata rusă au fost revendicate de trupele ucrainene, potrivit autorităților de la Kiev. De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării, a recunoscut foarte rar înfrângerile trupelor sale în Ucraina și prezenta zilnic un raport centrat pe pierderile adversarului. Însă, în cursul zilei de marți, instituția a publicat o hartă militară care confirma retragerea trupelor ruse din mai multe zone situate în estul și sudul Ucrainei.

Regiunea Harkov, situată în nord-estul țării, este aproape complet eliberată, iar trupele ruse par să se fi retras aproximativ 20 de kilometri către est, până la granița cu provincia ucraineană Lugansk, mutând astfel linia frontului de aproximativ 70 de kilometru situată de-a lungul râului Oskil. De asemenea, se pare că și în provincia sudică Herson, trupele ruse s-au retras aproximativ 25 de kilometri spre sud.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite