Alla Pugaciova critică Kremlinul pentru războiul dus în Ucraina. Ce a spus celebra cântăreață sovietică

0
Publicat:

Războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei a fost condamnat de către Alla Pugaciova, cunoscută cântăreața pop din perioada sovietică, considerată „regina muzicii pop sovietice”.

Alla Pugaciova a criticat războiul din Ucraina Foto: Twitter
Alla Pugaciova a criticat războiul din Ucraina Foto: Twitter

Potrivit Reuters, Alla Pugaciova a spus că Rusia devine un paria, iar vieţile ruşilor sunt afectate de conflictul din Ucraina. Aceasta şi-a exprimat dezacordul cu privire la conflictul denumit de Kremlin drept o operaţiune militară specială,

Alla Pugaciova are vârsta de 73 de ani și este o celebritate și în perioada sovietică şi în cea post-sovietică. Ea a cerut să fie inclusă pe lista agenților străini, după ce soțul său, actorul şi prezentatorul de televiziune Maxim Galkin, în vârstă de 46 de ani, a fost inclus în această categorie de către regimul de la Kremlin: „Vă cer să mă includeţi în rândul agenţilor străini ai ţării mele dragi, în semn de solidaritate cu soţul meu”, a scris Alla Pugaciova pe Instagram.

Cântăreaţa a spus că soţul său este un patriot care dorește o ţară prosperă, în care să domine pacea și libertate, precum și încetarea sacrificiului armatei ruse din Ucraina.

Includerea unei persoane ca „agent străin”, o practică împotriva vocilor critice 

Includerea unei persoane ca „agent străin” în Rusia este prima etapă de hărțuire a unei persoane care are o atitudine critică față de regimul de Kremlin și politicile acestuia. Cei care primesc această etichetă sunt puși la zid cu ocazia oricărei ieșiri publice pe care o au și întâmpină probleme birocratice sau financiare, pentru a li se limita prin orice mijloace ieșirile publice.

Criticile venite din partea unei persoane extrem de populare în Rusia, precum Alla Pugaciova, sunt o excepție, dar indică un nivel de nemulțumire în rândul unei categorii care are o mare influență asupra populației.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite