Aflat pe lista neagră a UE şi Ucrainei, Dmitri Rogozin caută rute aeriene alternative pentru a ajunge la Tiraspol pe 24 august

0
0
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin ameninţa că va trece peste spaţiul aerian al României cu bombardierul
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin ameninţa că va trece peste spaţiul aerian al României cu bombardierul

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, vrea să ajjngă în Transnistria pe 25 august pentru a participa la a 70-a aniversare a eliberarii Moldovei de ocupaţia fascistă.Dar findcă se află pe lista oficialilor ruşi vizaţi de sancţiunile Uniunii Europene şi Ucrainei va trebui să găsească o rută de zbor ocolitoare pentru a ajunge la Tiraspol.


„Am de gând să vizitez Tiraspolul pe 24 august ca să particip la eveniment, dar înţeleg, că-mi va fi foarte dificil să ajung la destinaţie, deoarece cel mai probabil voi nimeri în lista de sancţiuni a Ucrainei. Nu pot zbura prin spaţiul aerian al acestei ţări. Nici să fac un ocol prin Bulgaria şi România nu va fi uşor. Dar până la urmă, voi încerca să găsesc ieşire din situaţie”, a declarat Rogozin pentru „Izvestia“.

Oficialul rus a primit invitaţia din partea co-preşedintelui Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, inclusiv pentru „a discuta relaţiile comerciale în urma impunerii sancţiunilor”.

În luna mai, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost nevoit să treacă prin spaţiul aerian al României şi Bulgariei pentru a ajunge în Republica Moldova, după ce Ucraina nu i-a permis trecerea prin spaţiul său aerian pentru  a participa la parada de Ziua Victoriei organizată la Tiraspol.

Când Rogozin a vrut să părăsească Republica Moldova, Ucraina şi România şi-au închis spaţiul aerian pentru avionul guvernamental rus, la bordul căruia se aflau Dmitri Rogozin, ministrul culturii, Vladimir Medinski, şi un grup de deputaţi.

Ulterior, Dmitri Rogozin a trecut la ameninţări la adresa României. „La cererea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou să o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui bombardier TU-160", scria Rogozin pe Twitter.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri