Voronin: Marina Tauber se bucură de o susţinere masivă la Bălţi şi are toate şansele să devină primar, la următoarele alegeri

0
0
Vladimir Voronin FOTO IPN
Vladimir Voronin FOTO IPN

Deputatul Partidului „ŞOR” Marina Tauber se bucură de o susţinere masivă la Bălţi şi are toate şansele să devină primar, la următoarele alegeri locale, a afirmat liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, la emisiunea „Puterea a patra”, de la N4, transmite TV6.

Potrivit lui Vladimir Voronin, susţinerea masivă din partea bălţenilor pentru Marina Tauber se datorează faptului că a câştigat alegerile cinstit.

„Marina Tauber nu ştiu dacă are nevoie de susţinerea cuiva. Ea are o poziţie foarte puternică. Ea nu a câştigat la Bălţi nu pentru că nu a câştigat, ci din cauza că s-au făcut scheme, maşinaţii şi falsificări, pentru ca să nu fie aleasă în funcţia de primar. În realitate, ea a câştigat la Bălţi, nu altcineva. Tauber nu a avut nevoie de susţinerea noastră pentru a câştiga. Dar dacă cineva vrea să aibă susţinere din partea noastră, ar trebui să se adreseze oficial, la partid şi vom decide”, a declarat Voronin.

Vladimir Voronin a menţionat că ar fi bine ca la următoarele alegeri locale generale, precum şi la cele parlamentare şi prezidenţiale, partidele de stânga, care au potenţial, să meargă într-un singur bloc electoral.

Reamintim că în primul tur al alegerilor locale noi de la Bălţi, din 21 noiembrie, candidatul Partidului „ŞOR” pentru funcţia de primar, Marina Tauber, a acumulat aproximativ 50% din voturile alegătorilor. Peste două săptămâni, urma să aibă loc cel de-al doilea tur de scrutin, dar care a fost suspendat de către Comisia Electorală Centrală, cu jumătate de oră înainte de deschiderea secţiilor de votare. Ulterior, a fost stabilit un alt tur de scrutin, mai exact, pe 19 decembrie, dar care a avut loc fără participarea câştigătorului detaşat al primului tur, Marina Tauber. Şi asta deoarece, ea a fost exclusă din cursă cu jumătate de oră înaintea începerii turului doi de scrutin, pe motiv că nu ar fi raportat cheltuielile pentru alimentaţia activiştilor în campania electorală.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite