Vladimir Voronin, reales în funcţia de preşedinte al PCRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Vladimir Voronin a fost reales preşedinte al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, pentru următorii patru ani, deşi anterior liderul formaţiunii a anunţat că ar putea să plece de la şefia PCRM. Vladimir Voronin a fost reales în cadrul celui de-al IX-lea Congres al PCRM, care a avut loc la Chişinău duminică, 7 octombrie, transmite IPN.

În debutul congresului, Vladimir Voronin a precizat că evenimentul are loc la 7 noiembrie, „zi în care s-au împlinit 104 ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie”.

Potrivit liderului PCRM, la congres au fost aleşi să participe 435 de delegaţi, însă la începutul evenimentului care a avut loc la Palatul Republicii, erau prezenţi 297 de persoane, 138 dintre delegaţi fiind lipsă, în special din motive de sănătate. Cei 297 de delegaţi reprezintă 2/3 din numărul total al delegaţilor la congres, astfel că lucrările congresului pot continua, a specificat Vladimir Voronin.

Preşedintele Partidului Comuniştilor a mai anunţat că „mai mulţi participanţi la cel de-al IX-lea Congres al PCRM au depus flori la monumentul lui Vladimir Ilici Lenin”, care se află la Centrul Moldexpo din capitală.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a fost înregistrat oficial la 27 aprilie 1994. Este un partid politic de stânga. Vladimir Voronin este preşedinte al PCRM de la înfiinţarea formaţiunii politice. Actualmente, PCRM se află în opoziţie, alături de Partidul Socialiştilor, cu care a format un bloc electoral pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Fracţiunea parlamentară a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor numără 32 de deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite