Vladimir Voronin: "Nu cred şi n-am să cred vreodată că mai-marii ţării n-au ştiut din prima zi despre incidentul din Pădurea Domnească"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul comuniştilor Vladimir Voronin. FOTO Tudor Iovu
Liderul comuniştilor Vladimir Voronin. FOTO Tudor Iovu

Fostul preşedinte Vladimir Voronin susţine că toţi cei din conducerea ţării au ştiut din prima clipă despre tragedia de la vânătoare din data de 23 decebrie 2012, din Rezervaţia "Pădurea Domnească".

În calitatea sa de fost ministru de Interne, dar mai ales de şef al statului, Vladimir Voronin este sigur că toţi cei care conduc astăzi Republica Moldova au cunoscut din timp despre incidentul de la vânătoare în urma căruia a decedat omul de afaceri Sorin Paciu. 

"Eu când eram preşedinte la ora 7.10 îmi raportau şi ministrul de Interne, şi directorul SIS, dar şi alţi demnitari despre toate accidentele din ţară. De aceea, am şi declarat că este exclus ca cei de la conducere, începând cu preşedintele Parlamentului, şi toţi ceilalţi n-au ştiut în aceeaşi zi despre incident. N-am să cred că n-au ştiu", a declarat Vladimir Voronin.

Liderul comuniştilor a spus că este vânător de peste 40 de ani. "Pot să vă spun foarte multe despre ce înseamnă vânătoare şi cum trebuie să se comporte cei de la vânătoare", a adăugat el. Voronin mai afirmă că glontele care l-a rânit mortal pe Paciu este interzis de a fi utilizat în Republica Moldova. 

Liberalii i-au reproşat însă fostului preşedinte Voronin că şi pe timpul lui se făcea braconaj în Pădurea Domnească. "În timpul lui Voronin se făcea braconaj în voie în Pădurea Domnească, rezervaţia lui preferată. Iar acum îşi arogă un rol impropriu de înger salvator", a spus Valeriu Munteanu. 

Comisia parlamentară de anchetă în cazul tragicului accident din 23 decembrie 2012 a cerut destituirea tuturor persoanelor cu funcţii de răspundere participante la această vânătoare, precum şi implicate în muşamalizarea acestui caz, inclusiv a reprezentanţilor conducerii Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Tehnologiei Informaţiei, ai Agenţiei Moldsilva, ai Rezervaţiei Naturale Pădurea Domnească.

De asemenea, comisia de anchetă cere Consiliului Superior al Magistraturii iniţierea procedurii disciplinare împotriva preşedintelui Curţii de Apel Chişinău Ion Pleşca, iar Procuraturii Generale să cerceteze obiectiv cazul. Deputaţii mai solicită sanţionarea conducătorilor serviciilor operative ale Ministerului de Interne şi ale Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite