VIDEO Tânărul operat pe creier la Chişinău: „Simţeam că-mi umblă cineva prin cap“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Onuţa a fost operat din cauza unei tumori pe creier Sursa: Protv.md
Denis Onuţa a fost operat din cauza unei tumori pe creier Sursa: Protv.md

Denis Onuţa, tânărul care în urmă cu două zile a suferit prima intervenţie chirurgicală pe creier, fără anestezie generală, din Moldova, a descris ce-a simţit în momentul operaţiei.

„Acum nu simt niciun fel de dureri. În timpul operaţiei simţeam că-mi umblă cineva prin cap. Simţeam senzaţii de rece, de cald, de fierbinte, apoi iar de rece“, au fost primele cuvinte pe care Denis Onuţa, tânărul operat pe creier în urmă cu două zile, le-a spus public, după intervenţia chirurgicală, relevă Protv.md.

Tânărul de 25 de ani din Hânceşti a fost operat pe creier, fără anestezie, în premieră pentru Republica Moldova. 

Potrivit e-sanatate.md, Denis a fost operat din cauza unei tumori pe creier depistate în urmă cu o lună. Intervenţia a durat circa patru ore, iar în timp ce tumoarea era extirpată, acesta a vorbit în permanenţă cu medicii.  

Intervenţia chirurgicală a durat aproape patru ore. În tot acest timp, Denis Onuţă, pacientul care avea o tumoare dezvoltată pe creier, a vorbit cu medicii, a mişcat din mâini şi a povestit ce vede şi ce simte. Chirurgii afirmă cu mândrie că o astfel de operaţie a fost efectuată în premieră în ţara noastră.

„Am vorbit cu pacientul permanent. El numea anumite obiecte. Am avut controlul deplin asupra situaţiei, iar din sala de operaţii ne-am despărţit cu zâmbete. Nu eram încordaţi. Deşi pare imposibil, noi am făcut acest lucru“, a declarat pentru sursa citată medicul Grigore Zapuhlîh, şeful echipei de chirurgi de la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie care a desfăşurat această operaţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite