VIDEO Mihail Saakashvili s-a întors în Ucraina. Cum a fost întâmpinat politicianul pe Aeroportul din Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Saakashvili întâmpinat de câteva sute de simpatizanţi pe Aeoportul Borispol din Kiev. FOTO Tass.ru
Mihail Saakashvili întâmpinat de câteva sute de simpatizanţi pe Aeoportul Borispol din Kiev. FOTO Tass.ru

Fostul preşedinte al Georgiei şi ex-guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakashvili, s-a întors în Ucraina miercuri, 29 mai, după ce a redobândit cetăţenia ucraineană printr-un decret semnat de noul lider de la Kiev, Volodimir Zelenski.

Mihail Saakashvili a sosit pe Aeroportul din Kiev de la Varşovia, acolo unde a fost deportat după ce i-a fost retrasă cetăţenia. Politicianul a fost întâmpinat de sute de simpatizanţi care fluturau drapelele Ucrainei şi ale Georgiei, şi de zeci de jurnalişti, transmite agenţia de presă rusă TASS.

Mihail Saakashvili a declarat presei că s-a întors în Ucraina nu pentru a se revanşa sau a distruge, dar pentru a construi.

Politicianul a menţionat că nu intenţionează sa candideze la parlamentarele din Ucraina şi că nici nu este interesat de anumite funcţii în stat. Totuşi, Saakashvili a precizat că este gata să-l sprijine pe Zelenski.

„Dacă va avea nevoie de sfatul meu, sunt dispus să-l ajut”, a spus Saakashvili, care a adăugat că vrea să sprijine şi formarea unei clase politice noi în Ucraina.

Mihail Saakashvili a fost lipsit de cetăţenia ucraineană în 2017, în urma unui decret semnat de Petro Poroşenko, asta după ce tot Poroşenko i-a acordat cetăţenia lui Saakashvili în 2015, ca acesta să poată deţine funcţia de guvernator al Odesei.

De asemenea, Saakashvili a avut interdicţie de intrare în Ucraina până în anul 2021. În campania prezidenţială din Ucraina, Saakahsvili l-a sprijinit pe Zelenski, care la rândul său a avut la fel cuvinte de laudă la adresa fostului preşedinte georgian.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite