Vadim Krasnoselskii vine la Chişinău la invitaţia lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, va efectua pe 30 martie o vizită de lucru la Chişinău, la invitaţia preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Subiectul primordial al discuţiilor îl va constitui problema stabilirii controlului vamal comun moldo-ucrainesc de la Cuciurgan, la frontiera cu regiunea trasnistreană. 

Chestiunea este mult discutată la Tiraspol. Administraţia regiunea consideră că un control vamal comun moldo-ucrainesc până la frontierea din regiunea transnistreană le va distruge economia.

„Dacă în anul 2006 a fost dată o livitură serioasă exportului republicii noastre, prin instalarea posturilor vamale comune va fi dată o lovitură importului în Transnistria. Pierderile minime, care sunt evaluate superficial, constituie aproape 40 de milioane de dolari, ne mai vorbind de pierderea miilor locuri de muncă şi distrugerea clasei de mici antreprenori. Cine a evaluat aceste riscuri? Întrebarea noastră nu a primit răspuns”, a subliniat Krasnoselskii într-un brifieng de presă joi, 23 martie, transmite novostripmr.com citat de Adevărul.

Amintim că prima şi unica întrevederea între Igor Dodon şi Vadim Krasnoselskii de până acum a avut loc pe 4 ianuarie, de la Bender. Aceasta a avut drept obiectiv ca părţile să se cunoască reciproc în vederea stabilirii unui dialog constructiv ce ar duce la soluţionarea problemlor stringente ale cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite