Un soldat din Armata Naţională a Moldovei s-a împuşcat cu arma din dotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interzis

Un soldat angajat prin contract al Armatei Naţionale, care-şi făcea serviciul în cadrul Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii a fost găsit fără suflare în după amiaza zilei de duminică, 6 februarie. Se presupune că el s-a împuşcat cu arma din dotare, aflându-se la post, relatează IPN cu referinţă la un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Incidentul a avut loc la postul de la Gura Bâcului. La faţa locului s-a deplasat o echipă de criminalişti ai poliţiei, care investighează cazul. Ministerul Apărării şi-a exprimat regretele profunde în legătură cu accidentul tragic şi a adresat condoleanţe familiei îndurerate.

Forţele Mixte de Menţinere a Păcii sunt amplasate în Zona de Securitate unde acum 30 de ani a avut loc un conflict militar între forţele constituţionale şi forţele paramilitare ale regimului secesionist, susţinute de către fosta Armată a 14-a a Federaţiei Ruse. Forţele Mixte de Menţinere a Păcii sunt în subordinea Comisiei Unificate de Control şi sunt alcătuite din contingente militare ale Republicii Moldova, Federaţiei Ruse şi administraţiei transnistrene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite