Un preot din Drochia a fost condamnat la cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Simbol
FOTO Simbol

Parohul a provocat un accident rutier în 2010, în care şi-a pierdut viaţa un bărbat. Decizia instanţei de apel poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

Potrivit procurorilor, citaţi de IPN, în octombrie 2010, preotul, aflându-se în stare de ebrietate avansată la volanul automobilului său de model Moskvici, a încercat să depăşească un Nissan şi a intrat în coliziune cu acesta. Pasagerul din Nissan, aflat pe bancheta din faţă, a decedat pe loc, iar şoferul a suferit comoţie cerebrală, leziuni ale toracelui şi ale coapsei. Pe durata urmăririi penale, preotul nu şi-a recunoscut vina.

În martie curent, preotul a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu suspendare, şi amendă în mărime de 500  de unităţi convenţionale. Procurorii au contestat sentinţa în instanţa superioară, cerând o pedeapsă mai astră. Curtea de Apel Bălţi a condamnat preotul la 5 ani de detenţie, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani. Condamnatul a fost luat sub strajă chiar în sala de judecată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite