Un ex-viceministru al Finanţelor a fost obligat să plătească pentru două apartamente de lux din centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Barbăneagră a fost viceministru al Finanţelor timp de patru ani
Victor Barbăneagră a fost viceministru al Finanţelor timp de patru ani

Victor Barbăneagră, fost viceministru al Finanţelor în perioada octombrie 2009 - mai 2014, a pierdut procesul contra firmei Fame Construction Industry, pentru două apartamente într-un bloc locativ de pe strada Serghei Lazo din centrul Chişinăului.

Pe 20 aprilie 2006, Victor Barbăneagră a semnat un contract cu firma Fame Construction Industry, care se angaja să construiască şi să dea în exploatare două apartamente, unul cu suprafaţa de 117 metri pătraţi şi altul cu suprafaţa de 90 de metri pătraţi dintr-un bloc de pe strada Serghei Lazo, nr. 25, din Chişinău.

Potrivit contractului, beneficiarul s-a obligat să achite preţul apartamentelor în valoare totală de 93.000 euro în rate, până la 1 august 2006, dar Barbăneagră a achitat doar 49.000 euro. În anul 2012 compania a cerut în instanţă încasarea datoriei de 44.000 de euro, iar prima instanţă l-a obligat pe pe Victor Barbăneagră să achite firmei Fame Construction Industry suma de 17.150 euro, dar i-a recunoscut dreptul de proprietate doar asupra unui apartament.

Procesul a continuat însă, în el fiind atrase şi alte persoane, pe numele uneia dintre care Barbăneagră chiar a ipotecat apartamentele.

Totodată, la cele două apartamente mai pretind încă două persoane, care au obţinut în alte instanţe recunoaşterea dreptului de proprietate.

În anul 2013, la cererea firmei, instanţa a aplicat sechestru pe cele două apartamente. Ultima decizie irevocabilă, din 30 iulie 2014 a Curţii Supreme de Justiţie, a menţinut sechestrul asupra celor două apartamente.

Fostul viceministru al Finanţelor a indicat în declaraţia de avere pentru anul 2013 că deţine o casă de 298 de metri pătraţi şi trei apartamente, două dintre care s-ar afla sub sechestru.

Cât despre Fame Construction Industry (proprietar este afaceristul Vasile Cadîn), aceasta a intrat în anul 2009 în insolvabilitate, iar peste 200 de persoane care în perioada 2006-2008 au încheiat contracte de cumpărare a locuinţelor s-au pomenit şi fără bani, şi fără casă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite