Un deputat rus propune „demilitarizarea şi denazificarea” Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Savostianov, deputat rus
Serghei Savostianov, deputat rus

Deputatul comunist al Dumei de la Moscova, Serghei Savostianov, propune „demilitarizarea şi denazificarea” Lituaniei, Letoniei, Estoniei, Poloniei, Moldovei şi Kazahstanului „pentru un proces mai complet de asigurare a securităţii Federaţiei Ruse”. Serghei Savostianov a întocmit şi un document în acest sens, transmite NEXTA pe Telegram, citat de Ziarul de Gardă.

„Demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei va asigura o securitate durabilă pentru popoarele Ucrainei, Rusiei şi întregii Europe. Pentru un proces mai complet de asigurare a securităţii Federaţiei Ruse, pe lângă Ucraina, consider că este oportună includerea, în zona de denazificare şi demilitarizare, a statelor baltice (Lituania, Letonia, Estonia), Polonia, Moldova şi Kazahstan”, se arată în documentul publicat pe 24 martie, transmite NEXTA Live, citat de ZdG.

Potrivit lui Serghei Savostianov, acum Rusia ar trebui să-şi concentreze forţele „pentru a reînvia patria puternică şi multinaţională”, dar şi „pentru a apăra vorbitorii de rusă care locuiesc în Ucraina, care au avut de suferit ultimii ani din cauza politicii anti-ruseşti”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite