Transparenţă în stil moldovenesc. Centrul de Guvernare Electronică a închis un site pentru a deschide altul cu aceleaşi date învechite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 24 februarie 2014, cu prilejul zilei internaţionale a datelor deschise marcată, Centrul de Guvernare Electronica (CGE) a lansat o nouă versiune a portalului www.date.gov.md, în cadrul unui eveniment, cu participarea Directorului de Ţară al Băncii Mondiale, Abdoulaye Seck şi reprezentanţi ai autorităţilor, societăţii civile, sectorului privat şi cel academic.

Potrivit reprezentanţilor de la CGE, odată cu lansarea noii versiuni a portalului cetăţenii vor beneficia de informaţii publice de interes general cu ajutorul unor instrumente inovative.

"Această versiune a portalului este conectată la platforma tehnologica deschisă CKAN,care este utilizată pe larg de către guvernele mai multor ţări în cadrul iniţiativei deschiderii datelor“, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

O simplă accesare a noului site, arată că de fapt datele sunt practic aceleaşi de fostul portal data.gov.md şi la fel de incomplete şi învechite. De exemplu unele instituţii precum Serviciul Vamal, Ministerul Economiei nu le-au actualizat de jumătate de an, la Ministerul Agruiculturii de aproape doi ani, iar la Agenţia Achiziţii Publice de trei ani.

În acelaşi timp pentru acest portal s-au cheltuit importante fonduri externe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite