Şeful filialei din Drochia a ÎS „Gările şi Staţiile Auto”, reţinut de CNA. Acesta estorca zilnic între 400 şi 600 de lei de la rutele ce tranzitau autogara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO cna.md
FOTO cna.md

Şeful filialei Drochia a ÎS „Gările şi Staţiile Auto” a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurori. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă. Potrivit informaţiilor preliminare, funcţionarul ar fi pretins şi primit mijloace băneşti ce nu i se cuvin, între 400 şi 600 de lei zilnic, pe cele circa 30 de rute care tranzitează autogara din Drochia, pentru a nu le crea administratorilor rutelor probleme în activitate.

Schema era intermediată de un controlor, care ducea o evidenţă strictă a celor care achitau sau nu banii. Sumele primite variau în funcţie de zilele săptămânii şi de cursele suplimentare introduse.

Faptul a fost documentat timp de o lună. Totodată, 11 livrări de bani au fost efectuate sub controlul organului de urmărire penală al Centrului, în care cei doi colectau mijloace băneşti de la conducătorii auto. Suspectul a fost prins în flagrant delict în biroul de serviciu. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore şi se deţine în izolatorul de urmărire penală al Direcţiei de poliţie Chişinău.

Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă o pedeapsă cu închisoare de la trei la şapte ani cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite