„Rusia nu este prietenul nostru”. Alexandru Tănase spune că implicarea Moscovei în procesul de formare a unei alianţe ar trebui „să ne pună pe gânduri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, avocatul Alexandru Tănase, consideră că „este absolut inadmisibil faptul că noi am ajuns la acest punct că Federaţia Rusă poate influenţa procesul politic de la noi din ţară prin intermediul celui mai mare grup politic din Parlament”.

„Toate deciziile trebuie luate la Chişinău, ţinând cont de propriile interese politice”, a declarat Alexandru Tănase la emisiunea „Important” de la TVC21.

Potrivit lui, „în contrast cu ceea ce se întâmplă în relaţia PSRM-Moscova, veţi observa cu totul altă atitudine a UE, a SUA, a României, vizavi de procesul politic de la Chişinău”. 

„Nu am observat niciun caz când cineva ar fi încercat să forţeze nota, să intervină, să se implice, să formeze formarea unei majorităţi sau să împiedice formarea unei majorităţi”, susţine Tănase.

Alexandru Tănase consideră că, atunci când Moscova pledează pentru formarea unei anumite majorităţi parlamentare la Chişinău, „trebuie să înţelegem un lucru: Federaţia Rusă nu ne vrea binele, Federaţia Rusă nu este prietenul nostru”. 

„Federaţia Rusă nu a fost niciodată prietenul nostru. Din momentul când ne-am proclamat independenţa, ei au fost cei care cu forţa armelor ne-au atacat pe noi. Până în prezent ţin o bucată din teritoriul nostru sub ocupaţie politică şi militară, sunt cei care au declanşat împotriva Republicii Moldova zeci de războaie comerciale, care au distrus ramuri întregi ale industriei”, spune Tănase.

În opinia sa, implicarea Federaţiei Ruse atât de clară în procesul politic, implicarea pentru a determina crearea unei majorităţi favorabile sau pentru a împiedica crearea altei majorităţi, „înseamnă că Federaţia Rusă încearcă să obţină instrumente pentru a influenţa politică internă şi externă a ţării noastre,ceea ce este total în dezavantajul nostru şi trebuie să ne pună pe gânduri”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite