Reacţia lui Ilian Caşu la declaraţia lui Igor Dodon: „Eu pot să vă spun povestea selfie-ului cu Mihai Ghimpu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilian Caşu, vicepreşedintele Partidului Nostru. FOTO Alexandru Tarlev
Ilian Caşu, vicepreşedintele Partidului Nostru. FOTO Alexandru Tarlev

Socialistul Igor Dodon are argumentele lui pentru declaraţia prin care se dezice de parteneriatul cu formaţiunea politică Partidul Nostru, însă nu se ştie dacă motivul care l-a determinat să i-a o asemenea decizie este unul emotiv, a declarat Ilian Caşu, vicepreşedintele partidului condus de Renato Usatîi, pentru Adevărul Moldova.

Deoarece era la o şedinţă, Ilian Caşu ne-a spus că nu a reuşit să vadă mesajul video al lui Dodon. „Unde a făcut o asemenea declaraţie Igor Nicolaevici Dodon? Înseamnă că domnul Dodon are argumentele lui pentru o astfel de declaraţie. Iar noi rămânem fermi pe poziţia noastră antioligarhie, antihoţi şi pledăm în continuare pentru alegeri anticipate ca cea mai potrivită şi democratică soliţie pentru criza politică care se adânceşte în Republica Moldova”, a precizat Caşu.

Tot el a spus că nu cunoaşte motivul care l-a determinat pe Igor Dodon să acţioneze astfel. „Nu pot să vă spun ce l-a determinat pe Igor Dodon să facă o astfel de declaraţie, dar cred că este ceva emotiv. Noi suntem entităţi politice separate şi chiar şi efortul protestatar a avut traiectorii separate: fiecare cu orăşelul lui, ceea ce mi se pare un lucru absolut firesc”.

Povestea pozei dintre Ghimpu şi Usatîi

Caşu a comentat şi reproşul lui Dodon faţă de Usatîi, potrivit căruia acesta din urmă ar fi preocupat să „spună poveşti”, să organizeze concerte şi să-şi facă poze cu liderul PL, Mihai Ghimpu, decât „să fie aproape de alegător”. „Eu pot să vă spun povestea selfie-ului cu Mihai Ghimpu. Aceasta a fost în dimineaţa zilei de 25 septembrie, când domnul Ghimpu, care locuieşte în preajmă a venit să verifice liderii efortului de protest dacă dorm sau nu în cort. Şi, din fericire pentru domnul Ghimpu, Renato Usatîi dormea în cort, însă Igor Dodon nu era în cort. Ghimpu a venit cu controlul. Renato Usatîi a fost dedicat întotdeauna efortului protestatar. Nu sunt revizorul lui Igor Dodon, dar Renato Usatîi, până a avea probleme de sănătate, a dormit cu protestatarii în cort”, a mai spus Ilian Caşu.

Tot el a adăugat că gestul lui Dodon nu este unul neaşteptat şi că ei privesc calm la o asemenea declaraţie.

Vicepreşedintele Partidului Nostru a ţinut să ne vorbească despre democraţia electorală. „Aceasta este atunci când un partid intră în cursa electorală şi luptă pentru voturi ca să obţină un rezultat cât mai bun. A doua zi după ce votează cetăţenii, dacă este nevoie de coaliţie, atunci, în mod deschis, se aşează la masa de negocieri şi se croieşte o alianţă de guvernare”.

„Disensiuni de moment”

În acelaşi context, deputatul socialist Bogdan Ţîrdea crede că declaraţia lui Igor Dodon este o reacţie nebuloasă la declaraţiile făcute de către Renato Usatîi cu privire la faptul că ar face o alianţă şi cu Platforma Demnitate şi Adevăr, numai ca să scape de Plahotniuc. „Cred că sunt nişte disensiuni de moment care cred că vor putea fi depăşite”, a menţionat Ţîrdea pentru Adevărul Moldova.

Amintim că liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a anunţat duminică, 20 decembrie, că se dezice de parteneriatul cu Partidul Politic „Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi. Dodon i-a reproşat lui Usatîi că este mai mult preocupat să „spună poveşti”, să organizeze concerte şi să-şi facă poze cu liderul PL, Mihai Ghimpu, decât „să fie aproape de alegător”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite