Promo-LEX: Agitație electorală, transportare organizată a alegătorilor și agresiuni fizice, înregistrate în primele ore ale votării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Și în acest an, observatorii de la Promo-LEX au constatat numeroase încălcări în desfășurarea scrutinului
Și în acest an, observatorii de la Promo-LEX au constatat numeroase încălcări în desfășurarea scrutinului

Potrivit primelor constatări ale observatorilor Promo-LEX secțiile de vot au fost deschise conform rigorilor legale, însă până la orele 11.00 au fost înregistrate mai multe tipuri de încălcări în ceea ce privește desfășurarea procesului electoral.

Observatorii au constatat multiple cazuri de agitaţie electorală în preajma secţiilor de votare din raioanele Telenești, Leușeni, Nisporeni, Sângerei.

În apropiere de secția de votare din Stăuceni, trei tineri au fost prinși în timp de distrugeau afișajul electoral al unui concurent electoral. Aceștia au fost bătuți, fiind transportați la spital în stare de insonștiență. Încă nu se cunosc toate amănuntele despre numele persoanelor bătute şi cei care i-au bătut.

O altă neregulă înregistrată azi dimineață a fost transportarea organizată a alegătorilor (Comrat, Dezghingea, Drepcăuți), iar microbuzele care transportau alegătorii aveau însemnele unor concurenți electorali.

Comercializarea băuturilor multiple în preajma secțiilor de votare rămâne a fi încă o problemă. Cel puțin 10 astfel de cazuri au fost remarcate astăzi de observatorii Promo-LEX, în Soroca, Florești, Comrat, Ciadîr-Lunga, dar și Chișinău. După ce au consumat alcool, aceștia au făcut scandal în preajma și în incinta secțiilor de votare, intimidând observatorii și membrii birourilor electorale.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri