Programul Prima Casă a „îngheţat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Chişinău anunţă că lucrările de construcţie desfăşurate pe şantierele blocurilor locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă" au fost sistate temporar din cauza iernii, dar promit că vor fi reluate odată cu încălzirea vremii.

Startul programului ipotecar a fost dat la 4 octombrie 2010, iar lucrările de construcţie a primului bloc locativ „Prima Casă", din strada Ghioceilor, 2, au început în luna noiembrie a aceluiaşi an, chiar în timpul campaniei electorale.

După trei ani şi ceva de la lansarea proiectului, administraţia municipiului Chişinău anunţă că la complexul locativ din strada Ghioceilor, 2, au fost executate următoarele lucrări: "înălţarea coloanelor pentru nivelul 9, zidirea pereţilor exteriori la nivelul 5 (blocurile 1 şi 1a); instalarea ferestrelor cu geamuri, construcţia pereţilor interiori (blocul 2); înălţarea coloanelor pentru nivelul 9, zidirea pereţilor exteriori la nivelul 7 (blocul 3)".

La complexul locativ „Academia" din stradela Studenţilor, 17, au fost construite coloanele pentru nivelul 7 şi zidăria de la nivelul 1, mai precizează primăria.

Totodată, primăria Chişinău anunţă că prin programul municipal ipotecar „Prima Casă" au fost eliberate în perioada 2011 - 2013 de către băncile comerciale 182 credite, dintre care: 151 de „Banca Comercială Română Chişinău" (aprilie, 2011 - iulie, 2012) şi 31 de „Moldova-Agroindbank" (august, 2011 - prezent).

Potrivit angajamentelor asumate de primărie şi companiile de construcţii, în luna aprilie 2013 trebuiau să fie gata 300 de apartamente sau patru blocuri din complexul de pe strada Ghioceilor numărul 2.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite