Președintele unei organizații teritoriale a fostului partid prorus Șor, prins beat criță la volan

0
Publicat:

Svetalana Panciuc, președintele Organizației Teritoriale Edineț a partidului Șor, scos recent în afara legii, a fost prinsă beată criță la volan de polițiști, apoi testată alcooscopic, iar rezultatele au arătat că avea o normă în aerul expirat de peste patru ori mai mare decât cea admisă de lege.

Membra ex-formațiunii proruse a fost prinsă băută la volan de polițiști. FOTO: Facebook
Membra ex-formațiunii proruse a fost prinsă băută la volan de polițiști. FOTO: Facebook

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) din Republica Moldova au confirmat faptul că reprezentanta formațiunii declarate neconstituționale a fost depistată băută la volan, dar au evitat să ofere alte amănunte cu privire la acest caz. 

,,Confirm că avem înregistrat așa caz, în care reprezentanta unui fost partid politic a fost depistata la volan in stare de ebrietate avansată, cu gradul de 0,65 mg/l vapori de alcool în aerul expirat”, a declarat Diana Fetco, purtătorul de cuvânt al IGP. 

Suspecta s-a ales cu un dosar penal și riscă să fie absolvită de dreptul de a conduce. Nici ea și nici ex- formațiunea pe care o reprezintă nu au venit cu o reacție publică. 

Alt membru, al aceleiași formațiuni, beat criță la volan 

Luna trecută, un alt membru al aceluiași partid prorus, care organizează protestele antiguvernamentale de la Chișinău, a fost prins băut la volan. Este vorba de Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, care avea o alcoolemie în aerul expirat de aproape patru ori mai mare decât cea admisă de lege.

El este acum anchetat penal, iar în timpul manifestațiilor guvernamentale s-a numărat printre organizatorii protestelor prin care s-ar fi urmărit răsturnarea conducerii țării vecine.

Acțiunile au fost planificate în detalii de partidul prorus Șor, scos recent în afara legii și condus de Ilan Șor.

Politicianul fugar, condamnat în primăvara acestui an la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul ,,Frauda Bancară", se ascunde de justiția de acasă în Israel. 

El este un om de afaceri și politician care a fugit în 2019 din țară, dar este activ între timp în politică, organizând protestele antiguvernamentale sub pretextul situației interne și recunoscând că oferă bani manifestanților, motivând că sunt „împotriva dizgrației, sărăciei, foametei și a frigului la care au fost condamnați”

Liderii Guvernului au atenționat că manifestațiile fac parte din planul Kremlinului de a destabiliza Chișinăul, informație negată de Ilan Șor. 

Totuși, înainte de a începe una din manifestații, poliția a anunțat că protestul urma să fie destabilizat de persoane cu antecedente penale sau cu pregătire sportivă și remunerate cu mii de dolari, în spatele operațiunii fiind serviciile specializate ale Rusiei.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite