Președintele Parlamentului de la Chișinău face apel la calm: Se încearcă isterizarea societății în jurul așa-numitului eveniment de la Tiraspol

0
Publicat:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, declară că nu există niciun pericol privind escaladarea situației în Transnistria, îndemnând oamenii să fie calmi, apelul fiind făcut în contextul în care în spațiul public au fost lansate informații potrivit cărora Tiraspolul va cere anexarea regiunii separatiste la Federația Rusă.

Igor Grosu face apel la calm. FOTO: Facebook.com
Igor Grosu face apel la calm. FOTO: Facebook.com

„Nu există niciun pericol de escaladare sau destabilizate a situației. Mai curând este o campanie prin care se încearcă isterizarea societății în jurul așa-numitului eveniment de la Tiraspol, da, pus la cale de cei de la Tiraspol și de cei de la Kremlin. Nu vedem pericole de destabilizare, urmărim foarte atent”, a declarat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune Moldova 1. 

În opinia acestuia, Congresul așa-zișilor deputați de toate nivelurile din Transnistria din data de 28 februarie va fi unul propagandistic.

„Va fi un eveniment propagandistic în care cei de la Tiraspol vor încerca încă o dată să spună cât de mult îl iubesc pe țar și poate ceva o să le pice pe lângă gazul pe care nu îl plătesc și îl consumă pe gratis. În rest, vă chemăm la calm, noi urmărim foarte atent ce se întâmplă pe malul stâng și când va fi nevoie o să intervenim, o să informăm, o să comunicăm cu cetățenii noștri”, a conchis președintele Parlamentului. 

Scenariul cu privire la Transnistria

În marja Congresului așa-zișilor parlamentari urmează să fie adoptată o declarație prin care vor cere Moscovei alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă, susține opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba. 

Evenimentul va avea loc în ajunul adresării liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, către Adunarea Federală, iar Ciorba admite că președintele Federației Ruse va anunța ca va da curs solicitării așa-zișilor deputați din stânga Nistrului. 

Chișinăul, prin intermediul Biroului politici de reintegrare din cadrul Guvernului Recean, a subliniat că ,,nu există temei” privind deteriorarea situației în regiune, subliniind că ,,Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți”. Iar Serviciile Secrete ale Ucrainei susțin că nu există motive de îngrijorare, afirmând că nu au în prezent informații care ar confirma scenariul. 

Între timp, unii experți din Republica Moldova sunt de părere că scenariul privind cererea Tiraspolului cu privire la anexarea regiunii separatiste la Rusia este greu de pus în practică, dar nu este exclus, luând în calcul ,,politica irațională” a Kremlinului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite