Presa rusă, despre protestul de la Chişinău: E straniu să auzim lozinci unioniste la monumentul lui Ştefan cel Mare, cel care a dat foc Bucureştiului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa de la Moscova a făcut o analiză a protestului de la Chişinău de luni, 14 noiembrie, când câteva sute de tineri au ieşit în centrul Capitalei, nemulţumiţi de rezultatele alegerilor. Jurnaliştii ruşi afirmă că protestatarii au fost plătiţi şi că au fost organizaţi de preşedintele PAS, Maia Sandu.

Corespondentul postului de televiziune Rossia24 la Chişinău, Irina Kuksenkova, a declarat următoarele: „Toate lozincile exprimate de protestatari sunt populiste, deoarece alegerile au fost declarate valabile. Oamenii au fost chemaţi la protest prin intermediul reţelelor de socializare. În rezultat, în centrul Chişinăului s-au adunat câteva sute de oameni. S-a aruncat în faţă faptul că ei erau tineri, studenţi de la universitate sau colegiu.

Era evident că pancardele cu lozinci, cineva le-a înmânat. Acţiunea lor îţi crea impresia că este inconştient făcută, pentru asta studenţii au fost eliberaţi de la orele de studii. Mai straniu era să auzim lozinci unioniste despre unirea cu România la monumentul lui Ştefan cel Mare, cel care nu o dată a dat foc Bucureştiului. Tot azi s-a constatat că pentru participarea la acet protest, tinerii au primit fiecare câte 200 de lei, adică 10 dolari americani. Acesta este preţul protestului susţinătorilor Maiei Sandu”.

După ce jurnalista de la Rossia24 a criticat protestul tinerilor, ea nu a ezitat să-l laude pe socialiastul Igor Dodon, menţionând că acesta îşi doreşte de Rusia, iar Putin deja l-a invitat la Moscova. În mod special, corespondenta a subliniat faptul că Dodon confirmă că Crimeea aparţine Rusiei.

Amintim că protestatarii, în frunte cu liderul organizaţiei unioniste IDIP, Vlad Beleţchi, au scandat lozinci unioniste, atât în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cât şi în faţa CEC. Însă mesajul de bază a fost demisia conducerii CEC şi organizarea de noi alegeri prezidenţiale, pe motiv că rezultatul turului doi de scrutin ar fi fost fraudate. De asemenea, protestatarii au lansat mesaje împotrivalui Igor Dodon şi în favoarea Maiei Sandu.

Maia Sandu a negat că are vreo legătură cu protestele si a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că manifestanţii sunt liberi să-şi exprime opinia faţă de aceste alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite