Presa rusă: Bashar al-Assad a ajuns la Moscova prin Republica Moldova şi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa scrie că Bashar al-Assad a plecat la Moscova
Presa scrie că Bashar al-Assad a plecat la Moscova

Ca să evite Turcia şi să ajungă în Rusia, liderul de la Damask a folosit spaţiul aerian al Bulgariei, României şi  Republicii Moldova, anunţă presa rusească citând surse arabe şi israeliene

Potrivit rosbalt.ru, care citează presa arabă, dacă nu Assad atunci o altă persoană importantă a plecat la Moscova, imediat după ce forţele guvernamentale au restabilit controlul asupra Aeroportului Internaţional de la Damask. 

Portalul newsru.co.il, care citează Al Jazeera, scrie că un avion suspect A320 al liniilor aeriene siriene a aterizat aseară la aeroportul Vnukovo, care pentru a evita spaţiul aerian al Turciei a zburat prin spaţiul aerian al Ciprului, Greciei, Bulgariei, României şi Republicii Moldova.

Conform altor surse în avion se aflau copii, soţia şi mama lui Bashar al-Assad.

Dmitrii Peskov, secretarul de presă al preşedintelui rus a negat aceste informaţii susţinând că Rusia nu l-a invitat pe Assad pentru ca acesta să se vină în Rusia.

Potrivit lifenews.ru, chestiunea siriană va fi discutată mâine la Istanbul, unde pleacă în vizită oficială preşedintele rus Vladimir Putin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite