Poliția de Frontieră a Rep. Moldova: cel puțin trei explozii au avut loc în apropiere de hotar. Ce spune despre survolarea spațiului de rachete

0
Publicat:

Poliția de Frontieră informează că cel puțin trei explozii au fost auzite în dimineața zilei de vineri în apropiere de frontiera moldo-ucraineană, precizând că deflagrațiile au avut loc pe teritoriul Ucrainei.

IGPF afirmă că spațiul Rep. Moldova nu a fost survolat de rachete. FOTO: Profimedia
IGPF afirmă că spațiul Rep. Moldova nu a fost survolat de rachete. FOTO: Profimedia

,,Poliția de Frontieră anunță că în această dimineață, la ora 05:40, patrulele SPF Ocnița, SPF Otaci, SPF Cosăuți și SPF Soroca au raportat auzirea a cel puțin trei explozii pe teritoriul Ucrainei. Autoritățile ucrainene au confirmat că în regiunea orașului Novodnestrovsk, situat în apropierea graniței cu Republica Moldova, au avut loc trei lansări de rachete”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

În contextul rachetelor lansate în apropiere de Republica Moldova, responsabilii IGPF au menționat că acestea nu au survolat spațiul țării. 

,,Cu privire la informația că rachete rusești ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova în cursul nopții trecute, dorim să menționăm că toate sistemele de supraveghere și monitorizare a spațiului aerian nu au detectat nicio intrare neautorizată, un aspect confirmat și de autoritățile ucrainene”, au punctat angajații IGPF.

De la începutul războiului din Ucraina și până acum, bucăți de rachete sau de drone au fost găsite pe teritoriul statului vecin. 

De exemplu, la mijlocul lunii trecute, resturi de dronă de tip Shahed au fost găsite în apropiere de satul Etulia, o localitate din sudul Republicii Moldova, situată în apropiere de frontiera moldo-ucraineană, iar polițiștii de frontieră de la Chișinău iau în calcul că acestea provin de la drone doborâte de ucraineni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite