Poliţia a primit 90 de maşini noi dotate cu sisteme GPS şi camere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia are maşini noi. FOTO Tudor Iovu
Poliţia are maşini noi. FOTO Tudor Iovu

Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) a primit 90 de automobile de marca Skoda Rapid. Câteva automobile sunt dotate cu radare performante, sisteme de identificare a automobilelor parcate ilegal şi tablete digitale cu soft pentru aplicarea automată a amenzilor.

Maşinile au fost expuse în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Cele 90 de automobile de marca Skoda Rapid sunt dotate cu sisteme de localizare GPS şi câte trei camere video care transmit, la Centrul de Monitorizare, ce se întâmplă în interiorul şi exteriorul automobilului. De asemenea, potrivit unui comunicat, câteva automobile sunt dotate cu radare performante, sisteme de identificare a automobilelor parcate ilegal, tablete digitale cu soft pentru aplicarea automată a amenzilor, căşti şi veste antiglonţ, alcoteste, staţii radio.

O parte din echipament a fost donat de Ambasada SUA. Automobilele au fost achiziţionate de Ministerul Afacerilor Interne în urma licitaţiei publice. Preţul unui automobil cu inscripţie aplicată, acumulatoare speciale şi girofar instalat de distribuitor este de 199 de mii de lei, iar MAI va achita automobilele în rate, timp de trei ani.

La eveniment au participat premierul în exerciţiu Vlad Filat, ministrul Afacerilor Interne în exerciţiu, Dorin Recean şi ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser.

Vlad Filat a spus că dotarea poliţiştilor cu echipament performant marchează o nouă etapă în procesul de reformare a Ministerului Afacerilor Interne. „Ne dorim ca poliţiştii să fie persoane de încredere a cetăţenilor, ca cetăţenii noştri să apeleze la ei fără rezerve atunci cînd au nevoie”, a spus Premierul în exerciţiu. William H.MOSER a spus că Guvernul SUA susţine reformele care sunt în interesul cetăţenilor. „Noi avem încredere în poliţişti, căci poliţiştii sînt persoanele cu care contactează în primul rând cetăţenii. Poliţiştii sunt faţa guvernării“, a spus Ambasadorul.

Ulterior, oficialii au testat modul în care funcţionează automobilele. Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) este o subdiviziune poliţienească nouă de elită, creată în cadrul reformei Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura patrularea întregii ţări şi a complementa efortul inspectoratelor locale în prevenţia şi descoperirea infracţiunilor. INP are 1.400 de ofiţeri de poliţie distribuiţi în trei regiuni - Nord, Sud şi Centru.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite