Peste 300 de angajaţi disponibilizaţi din educaţie, poliţie şi construcţii au fost repuşi în funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până în prezent, peste 300 de salariaţi disponibilizaţi au fost restabiliţi în funcţii, după intervenţia sindicatelor.

Cei mai mulţi angajaţi repuşi în funcţii lucrau în educaţie, construcţii şi-n poliţie, a spus şeful Departamentului Juridic al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Ion Preguza.

Cele mai frecvente motive indicate de patroni la concedierea angajaţilor au fost: încălcarea disciplinei de muncă, a orarului sau reducerea funcţiei, relevă IPN. Şeful Departamentului Juridic al CNSM spune că legislaţia moldovenească, în mare parte, nu corespunde normelor internaţionale, iar aceasta lasă loc de interpretări.

Ion Preguza a comunicat că zilnic sunt depuse câteva sesizări din partea salariaţilor, însă numărul cazurilor care pot fi examinate este redus deoarece mulţi angajaţi nu sunt membri de sindicat şi nici nu au contract de muncă.

Potrivit datelor oficiale ale Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, în Moldova sunt circa 500 mii angajaţi – membri de sindicat.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite