Patru bănci moldoveneşti se lichidează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru instituţii financiare din Republica Moldova vor fi lichidate până la finele acestui an, anunţă lichidatorul. E vorba de Bucuriabank, Întreprinzbancă, Basarabia şi Bancosind, bănci ce au intrat în procedură de faliment încă în mileniul trecut.

În prezent, în Republica Moldova activează 14 bănci comerciale. În acelaşi timp, mai există pe hârtie alte zece instituţii financiare care au dat faliment, unele chiar şi cu 17 ani în urmă, dar continuă să se afle în procedură de lichidare.

Ultima bancă radiată din registrele de stat a fost Capital-Bank, iar până la finele anului 2013 acelaşi lucru se va întâmpla şi cu alte patru bănci. În cazul băncii "Basarabia“ autorizaţia a fost retrasă de către Banca Naţională a Moldovei încă anul 1996. Adică pentru lichidarea completă a acesteia au fost necesari 17 ani, timp în care urmau să fie efectuată recuperarea tuturor mijloacelor băneşti investite în credite şi, respectiv, onorarea tuturor creanţelor băncii.

De 16 ani au avut nevoie să se lichideze lalte trei bănci: Bucuriabank, Întreprinzbancă şi Bancosind. După lichidarea acestora vor mai rămânea în lista de aşteptare alte şase instituţii financiare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite