Parlamentul a respins iniţiativa PSRM prin care se solicita audierea şefului CNA cu privire la suma recuperată din frauda bancară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parlament foto socialistii.md

Parlamentul a respins în şedinţa de joi, 12 iulie, iniţiativa socialiştilor privind audierea şefului CNA şi al Procuraturii Anticorupţie pe subiectul ce ţine de suma de bani care a fost recuperată până în prezent de pe urma furtului miliardului de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Iniţiativa PSRM a fost sprijinită şi de celelalte fracţiuni din opoziţie - PL, PLDM şi PCRM, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi, doar 39 de deputaţi au votat pentru audierea lui Bogdan Zumbreanu şi a lui Viorel Morari.

Deputatul socialist Vladimir Bolea a comunicat că doar anul acesta din bugetul de stat ar urma să fie alocaţi 800 de milioane de lei, după ce banii sustraşi din sistemul bancar au fost transformaţi în datorie de stat.

„Vreau să vă aduc la cunoştinţă că pensionarilor, care au ieşit la pensie până în 1998, pentru ridicarea pensiilor le trebuie vreo 300 de milioane (lei), iar noi, cu 800 de milioane dăm datoriilor nu ştiu cui”, a subliniat Bolea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite