Parlamentele Republicii Moldova şi României se întrunesc în prima şedinţă comună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romania si Moldova

Parlamentele Republicii Moldova şi României se întrunesc în prima şedinţă comună, care va avea loc sâmbătă la Chişinău. Din partea Republicii Moldova la reuniune au fost invitaţi întreg corpul de deputaţi şi preşedinta ţării, Maia Sandu, transmite IPN.

România va fi reprezentată la eveniment de delegaţiile Senatului şi Camerei Deputaţilor, conduse de preşedinţii Florin-Vasile Cîţu şi Ion-Marcel Ciolacu.

„Şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României are loc în premieră şi este un mesaj puternic de susţinere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar şi un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, investiţiile, sănătatea, educaţia sau cultură”, a menţionat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, citat într-un comunicat de presă al instituţiei.

Agenda va începe la ora 09.25 cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Şedinţa comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chişinău şi Bucureşti. În cadrul şedinţei urmează a fi semnată o declaraţie comună. La finalul reuniunii preşedinţii Parlamentelor Republicii Moldova şi României vor susţine o conferinţă de presă.

Şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României va avea loc la Palatul Republicii, cu începere de la ora 10.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite