O provincie din Coreea va dona 450 de calculatoare pentru instituţiile de învăţământ din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă, simbol
FOTO arhivă, simbol

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) a semnat cu Provincia Jeju din Republica Coreea un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Oficiul special Guvernamental pentru Educaţie.

Acordul presupune donarea a 450 de computere pentru dotarea instituţiilor de învăţământ general din Republica Moldova, precum şi participarea a 60 de cadre didactice la cursuri de formare în domeniul TIC în Coreea. 

Donaţia urmează să fie realizată în trei tranşe anuale (2018-2020), respectiv câte 150 computere şi 20 de profesori instruiţi pentru fiecare etapă. Selectarea instituţiilor de învăţământ şi a cadrelor didactice beneficiare se face de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, conform unor criterii strict stabilite.

„Acest memorandum este un ajutor inestimabil din două considerente: în primul rând, pentru că educaţia digitală reprezintă una dintre priorităţile MECC, iar în al doilea rând – Coreea este unul dintre înaintaşii dezvoltării tehnologiilor informaţionale în întreaga lume, prin urmare, suportul şi colaborarea anume cu Republica Coreea ne dă un plus de avantaj”, a declarat ministrul Monica Babuc.

Până în prezent, 24 de instituţii de învăţământ general au fost dotate cu computere oferite de către partenerii coreeni, numărul lor variind de la 5 la 15 bucăţi, în funcţie de numărul total de elevi din instituţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite