O femeie din Moldova, alături de cei doi copii ai săi, implicată în trafic de fiinţe umane: „Dă-mi nişte fete care vor la lucru, îţi dau bani” AUDIO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO border.gov.md
FOTO border.gov.md

Angajaţii Poliţiei de Frontieră şi procurorii din Chişinău au reuşit să anihileze o grupare criminală din Moldova specializată în trafic de fiinţe umane, inclusiv trafic de copii.

Din grupare fac parte mai multe persoane, dintre care o familie, mama şi ai săi doi copii. Este vorba de o femeie de 44 de ani, fiica ei de 26 de ani şi fiul de 20 de ani. Toţi trei, cetăţeni ai Republicii Moldova. 

Aceştia recrutau şi transportau fetele în Turcia, în scopul exploatării sexuale.

Ofiţerii de investigaţii ai Departamentului Poliţiei de Frontieră în conlucrare cu ofiţerii de urmărire penală din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău, au identificat 13 persoane de gen feminin, printre care o minoră, care pe parcursul anilor 2015 – 2016 au fost victime ale traficului de fiinţe umane. 

Feciorul femeiei, alias Leo, a fost reţinut. În 2015 el a fost condamnat la trei ani şi patru luni pentru „jaf”, aplicarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de doi ani. Fiica este cercetată în stare de libertate, deoarece are un copil minor la întreţinere. 

Mama şi alţi membri ai grupării criminale se eschivează de la organul de urmărire penală şi riscă să fie anunţaţi în căutare internaţională.

Dacă se va dovedi vinovăţia persoanelor implicate în grupul infracţional, acestea riscă de la 7 la 20 ani de detenţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite