NYT: Moldova va intra sub monitorizarea „Echipei Tiger”, formată din cei mai buni specialişti de securitate de la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele american Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden

SUA au înfiinţat o echipa specială la Casa Albă care are mai multe misiuni, printre care şi aceea de a monitoriza şi analiza date despre eventuale intenţii ale Rusiei de a ataca Republica Moldova şi Georgia, scrie New York Times, citat de G4media.ro .

Echipa este formată din oficiali din zona de securitatea naţională şi poartă denumirea de „Echipa Tiger”. De asemenea, aceasta este responsabilă pentru alcătuirea de planuri şi răspuns imediat în cazul în care Rusia va folosi arme chimice sau nucleare în Ucraina.

Grupul de specialişti de la Casa Albă se va ocupa şi de răspunsurile pe care SUA le va oferi Rusiei în cazul în care forţele militare ruse vor atacă convoaiele din teritoriile NATO care aduc arme şi ajutor în Ucraina, mai scrie NYT.

Menirea principală a „Echipei Tiger” este a schiţa scenarii cu privire la modul în care Statele Unite şi aliaţii săi ar trebui să răspundă dacă preşedintele rus Vladimir Putin – frustrat din cauza lipsei de progres în Ucraina sau hotărât să avertizeze Occidentul împotriva intervenţiei în război — îşi dezlănţuie stocurile de arme chimice, biologice sau nucleare.

Echipa Tiger se întâlneşte de trei ori pe săptămână, în sesiuni clasificate, şi analizează, de asemenea, răspunsurile în cazul în care Rusia încearcă să extindă războiul către naţiunile vecine, inclusiv Moldova şi Georgia, şi cum să pregătească ţările europene pentru fluxul de refugiaţi la o scară nemaivăzută în decenii, mai scrie publicaţia americană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite