Noul ambasador al SUA a ajuns în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kent Logsdon

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon, a ajuns la Chişinău. Oficialul aşteaptă cu nerăbdare să călătorească prin ţară, să cunoască oamenii şi să continue să consolideze parteneriatul dintre SUA şi Moldova. Diplomatul şi soţia sa au fost întâmpinaţi la ambasadă conform tradiţiei moldoveneşti: cu pâine, sare şi vin moldovenesc, transmite IPN.

Într-un mesaj video, ambasadorul a menţionat, în limba română, că are doi copii, studenţi la universitate, care vor vizita Republica Moldova în timpul vacanţei. Kent Doyle Logsdon prima dată a ieşit din SUA când avea 16 ani, pentru a participa la un program de schimb liceal în Germania. Acea experienţă i-a arătat importanţa cunoaşterii altor popoare şi altor culturi. De aceea a devenit diplomat.

„Mi-am petrecut o mare parte din cariera diplomatică lucrând în Europa de Est, iar 2003 am vizitat pentru prima dată Chişinăul. Sunt convins că parteneriatul dintre ţările noastre este puternic şi va fi din ce în ce mai puternic. Aştept cu nerăbdare să extind prietenia noastră pe baza valorilor comune, cum ar fi respectul nostru pentru democraţie şi drepturile omului. Susţinem antreprenoriatul şi statul de drept, precum şi importanţa unei economii care funcţionează pentru toată lumea”, a notat ambasadorul.

Kent Doyle Logsdon a mai spus că în primele săptămâni de mandat va avea întrevederi cu liderii politici şi cu reprezentanţii mediului de afaceri, ai societăţii civile, dar şi cu personalităţi din domeniul mass-media şi cultură.

Kent Doyle Logsdon a fost numit în calitate de ambasador de către preşedintele SUA Joe Biden. Diplomatul îl succede pe Dereck Hogan care a exercitat această funcţie din 2018.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite