Negocieri pe ultima sută de metri. PLDM, PD şi reformatorii liberali se întrunesc pentru definitivarea textului acordului de coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PLDM, PDM şi grupul Hadârcă se întrunesc astăzi ora 10.30, pentru finalizarea textului acordului de constituire a unei noi majorităţi parlamentare, a declarat deputatul PL Ana Guţu, transmite IPN.

Ultimele negocieri au avut loc aseară, până târziu. Prim-ministrul desemnat, liberal-democratul Iurie Leancă, s-a întâlnit mai întâi cu grupul Hadârcă, iar apoi şi cu membrii PDM care au convocat Biroul politic al formaţiunii. După negocieri, nimeni nu a făcut declaraţii pentru presă.

Până la întrunirea Biroului politic al PDM, unul dintre negociatori formaţiunii, Valeriu Lazăr, a declarat că şansele pentru votarea în Parlament a noii componenţe a guvernului sunt mari. Întrebat dacă se va regăsi în noua componenţă a echipei guvernamentale, Lazăr a spus că şi-ar dori să lucreze în continuare, dar că decizia îi aparţine partidului din care face parte.

Astăzi este ziua când Iurie Leancă va prezenta Parlamentului programul de guvernare, în speranţa că va obţine susţinerea a cel puţin 51 de deputaţi pentru a putea fi învestit executivul. Şedinţa plenului este planificată pentru ora 14.00.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite