Muzică şi focuri de artificii. Chişinăul sărbătoreşte parafarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertul de sărbătoare a culminat cu focuri de artificii FOTO: Adevărul
Concertul de sărbătoare a culminat cu focuri de artificii FOTO: Adevărul

Sute de oameni au marcat astăzi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, încheierea summitului de la Vilnius, unde Moldova a mai făcut un pas în parcursul său pro-european.

Oamenii au venit în centrul Capitalei cu drapele ale Republicii Moldova şi Uniunii Europene, dar şi cu baloane tricolore. Pe scenă au evoluat 17 artişti autohtoni printre care Sun Stroke Projekt, Cătălin Josan, Alex Calancea Band, Natalia Barbu, Nelly Ciobanu şi Orchestra Naţională „Lăutarii“. Artiştii au reuşit să-i încingă pe unii la dans şi au felicitat cetăţenii cu ocazia momentului istoric. 

Cei prezenţi susţin că au venit în piaţă ca să sărbătorească apropierea de marea familie europeană. „Am trăit în Italia timp de 10 ani şi recent am revenit pentru totdeauna. În sfârşit am făcut pasul decisiv spre Europa. Sunt sigură că schimbările vor veni cât mai repede, vom trăi mai bine şi mai civilizat“, a împărtăşit Ludmila Laur din Chişinău. 

„Mă simt mai liber astăzi şi mă bucur că la anul vom călători fără vize. Tinerii vor avea mult mai multe oportunităţi. Merită să sărbătorim“, a adăugat tânărul Ion Donica din Ungheni, care flutura tricolorul Moldovei.

Mulţimea a fost salutată şi de oficialii statutului, reveniţi cu câteva ore înainte de la Vilnius. Liderii celor trei partide de la guvernare, preşedintele ţării Nicolae Timofti şi premierul Iurie Leancă au declarat că meritul evenimentului de astăzi aparţine în primul rând cetăţenilor şi au îndemnat să creadă în continuare, dar şi să depună eforturi pentru ducerea până la capăt a parcursului pro-european.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite