Miniştrii de Externe din statele membre a CSI se reunesc de urgenţă vineri la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucraina a iniţiat organizarea la Kiev a unei reuniuni extraordinare a miniştrilor de externe din statele CSI pentru a discuta despre situaţia creată în câteva regiuni a ţării vecine, anunţă Interfax.

"Întâlnirea a fost stabilită pentru ziua de vineri, între orele 11 şi 14.00“, a declarat Mihail Ejeli, ambasadorul Ucrainei la Minsk, citat de Interfax.

El a precizat că trebuie de folosit oricare platformă pentru dialog, iar reuniunea de la Kiev este una dintre aceste oportunităţi.

Anterior Departamentul politicii informaţionale din cadrul Ministerului de externe de la Kiev, a anunţat că Ucraina intenţionează să convoace o reuniune extraordinară a şefilor diplomaţiilor din CSI.

"În legătură cu situaţia creată în unele regiuni ale Ucrainei, inclusiv Crimeea, Andrei Deşciţa, ministrul de externe în exerciţiu a iniţiat convocarea unei reuniuni“, se menţiona într-o notă din 3 martie, a ministerului de externe de la Kiev. 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a refuzat să aibă o întrevedere cu omologul sau ucrainean, Andrei Deşciţa, la Paris.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite